Vad är CrossFit?

CrossFit är ständigt varierande funktionella rörelser under hög intensitet. Utgångspunkten är de rörelser vi människor utfört sedan urminnes tider – som att springa, kasta, lyfta, dra och klättra. Genom inspiration och moment hämtade från bland annat gymnastik, tyndlyftning, kroppsviktsövningar, rodd och klassisk konditionsträning varieras ständigt träningen. Det gör träningen mångsidig, effektiv och väldigt rolig!

Filosofin bakom CrossFit är att bygga en funktionell kropp. En kropp som är stark, snabb och smidig löper mindre risk för skador och kommer dessutom sannolikt att återhämta sig snabbare om en sådan skulle uppstå.

Våra pass

På Crossfit Tegen erbjuder vi ett stort antal pass varje vecka som leds av duktiga, utbildade coacher som hjälper och peppar dig i din träning. Förutom traditionella CrossFit-pass också specialinriktade klasser för bland annat tyndlyftning, konditionsträning, prehab, team och basic-klasser som är särskilt anpassade för nybörjare. Alla pass har max tio deltagare för att våra coacher ska kunna hjälpa alla att få mesta möjliga ut av sin träning.

Våra CrossFit-pass består ofta av en inledande teknik- och styrkedel följt av dagens WOD, dvs dagens pass som är mer konditionsfokuserad. Ofta utförs övningarna mot klockan – antingen genom att utföra ett visst antal övningar så snabbt du kan eller att du under en viss tid ska genomföra så många repetitioner som möjligt. Det gör det enkelt att följa dina framsteg med tiden.

Vem kan träna CrossFit?

Alla! Våra pass har tre olika nivåer att välja på för att alla ska kunna träna tillsammans. Har du en skada eller av någon anledning inte kan utföra en viss rörelse hjälper våra coacher dig att hitta ett alternativ som fungerar för just din kropp.