Vad är CrossFit

CrossFit är ständigt varierande funktionella rörelser under hög intensitet!
 
Människans värld är full av rörelser. Vi utför rörelser som att stå, sitta, kasta, lyfta, putta, dra, klättra och springa helt naturligt. Vi har gjort detta sedan urminnes tider. De är en del av vår design.
 
Det är dessa naturliga rörelser som ligger till grund för CrossFit.
Träningen är väldigt effektiv och rolig! En central del av träningen är att övningarna utförs mot klockan. Antingen ett givet antal övningar så snabbt som möjligt, eller en given tid under vilken du skall utföra så många repetitioner du kan av ett visst antal övningar. Det gör att du hela tiden kan se framsteg och tävla med dig själv eller en kompis. Du får svart på vitt varje pass hur du utvecklas! Det är sällan ett pass är längre än 30min.
 
Vi tränar oss i alla tidsomfång och inom så vitt skilda områden som gymnastik, lyftning av vikter, kroppsviktsövningar, rodd och klassisk konditionsträning. Allt detta blandas runt så att vi aldrig ska kunna anpassa oss, utan ständigt fortsätta att utveckla oss. Variationen i övningarna och intensiteten de utförs under gör att det aldrig blir tråkigt. De flesta pass är unika och man hittar dom där svagheterna i kroppen som behöver täckas upp för att man ska bli verkligt funktionell. Detta leder i det långa loppet till färre skador samt bättre läkning av eventuella skador man redan har fått under livet.
 
Men jag är för gammal/för otränad/har för lite tid.
 
Absolut inte! CrossFit anpassas för ALLA nivåer av fysisk färdighet. Rörelserna och passen modifieras så att de passar just din nivå.
 
Men rörelserna ser så svåra ut
 
En del övningar är tekniskt svåra, just eftersom vi inte har tränat funktionellt tidigare. Samtidigt är det just dessa övningar som faktiskt har en överföring till det verkliga livet och rörelsemönstren som finns där, i din vardag.
 
Lär man sig dessa rörelser blir man inte bara starkare, man tränar även hjärna och kropp till en högre grad av balans, koordination, flexibilitet, smidighet och kraft. Just vad man behöver för att verkligen utnyttja sin kropp fullt ut!
 
Slutresultatet: En starkare och friskare kropp, som ger oss en mer upplevelserik vardag.

Workout Of the Day

Dagens WOD är inte tillgänglig.
Det kan också innebära att det inte finns något pass för aktuell klass idag.

Se schema/boka pass

#crossfittegen

Social media